Profiel

Start with where!

Prima Focus onderzoekt en adviseert voor en over sociaalruimtelijke projecten en processen waarbij de menselijke maat en de (geografische) plek centraal staan. Onderzoek en advies omtrent het DNA van een plek, organische gebiedsontwikkeling en leefbaarheidsvraagstukken zijn de specialiteiten. Bij Prima Focus staat een plekspecifiek én plekgeneriek proces en product centraal.

Bij elk project dat door Prima Focus wordt uitgevoerd is de plek, die door de lokale inwoners wordt geconstrueerd, het startpunt. Het motto van Prima Focus is dan ook ‘start with where‘. Direct daarna volgen, volgens het concept van de Golden Circle of management, achtereenvolgens de ‘why’ (de intrinsieke motivatie; het ‘waarom’, waarom doe je wat je doet), ‘how’ (hoe is het proces vormgegeven) en als laatste ‘what’ (wat is het resultaat of eindproduct). Dankzij deze methodiek wordt de kans op een voor een opdrachtgever waardevol eindproduct en duurzame oplossing vergroot.

Beeldmateriaal

Een belangrijk kenmerk van het werk van Prima Focus is het praktisch toepassen van beeldmateriaal. Het combineren van tekst en beeld zorgt voor synergie, waardoor de boodschap sneller en beter begrepen wordt. Fotografie, (interactieve) cartografie/GIS en conceptuele illustraties zijn krachtige communicatiemiddelen die Prima Focus in eigen beheer heeft en veelvuldig toepast.

Team

De drijvende kracht achter Prima Focus is drs. ing. Mark Sekuur. Hij studeerde Culturele Geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen en Architectuur aan de Hanzehogeschool. Van 2005 tot en met 2009 werkte hij bij architectenbureau ONIX, alwaar hij vertrouwd raakte met het begrip regio-generieke architectuur.

Prima Focus werkt samen in een kwalitatief hoogstaand netwerk van vakprofessionals, die werkzaam zijn vanuit verschillende disciplines. Afhankelijk van het signatuur van het project wordt er een multidisciplinair team samengesteld, waarbij interdisciplinair samenwerken één van de kernwaarden is. Prima Focus werkt sinds 2014 samen in het collectief Van Zilte Bodem en het collectief SAUS Groningen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?